Mūsų istorija - UAB 'Dora'

PRADŽIA
Dar 2002-aisiais metais, vieną žiemos vakarą sėdėdami prie jaukaus židinio ir juokdamiesi iš vaikystės nuotykių, visai netyčiomis prisiminėme ir tą skanią močiutės kaime valgytą dešrytę… Mintis po minties, žodis po žodžio užsidegėme idėja sugražinti šį senai pamirštą natūralų skonį. Tam, kad patys juo mėgautumėmės, sugrįžtume į vaikystę bei kitus pavaišintumėme. Su šia kibirkštėle griebėmės darbo, užkūrėme savo rūkyklą. Ir davėme jai vardą.

VARDAS
Tad nuo pat pradžių ieškojome paprasto vardo – tokio, kuris vienu žodžiu apibrėžtu mūsų vertybes ir pasaulėžiūrą, atsinešimą ir požiūrį į draugus, vaikus, šeimas, tėvus, kolegas, partnerius. Ir netrukome rasti – viena iš pirmųjų atėjusių minčių tapo ir paskutine – žodis patiko visiems. Tad koks tas vardas? Tiesiog – ‚Dora‘. Nuoširdžiai tikėjome, kad toks verslo pavadinimas dar labiau sustiprins pareigą išlikti sąžiningais ir dorais žmonėmis ir ateityje tiek versle, tiek asmeniniame gyvenime.

ŠIANDIEN
Nuo to, kai startavome praėjo jau daugiau nei 10 metų. Nedaug ir pasikeitėme – dirbame taip pat kaip ir anksčiau, sunkiai ir nuoširdžiai, išlikome maža manufaktūra, naudojame daug rankinio darbo ir mažai pramonės įrengimų. Vis pasidžiaugiame matydami, kaip iš mažos ‚Dora‘ gamyklėlės kasdien iškeliauja daugiau nei 80 rūšių dūmu kvepiančių dešrų, kumpių, skilandžių, vytintų gaminių, iš kurių kiekvienas yra sukurtas pagal unikalias mūsų namuose sukurtas receptūras. Ir toliau stengiamės nesustoti, neatsilikti, būti šiuolaikiški, aktyviai domimės naujienomis ir tendencijomis, kuriame naujus produktus, išlaikydami pradinę idėją – būti natūraliems ir gaminti išskirtinio skonio gaminius.

SKONIS
Skubėti ir šiaip nemėgstame, o norint sukurti unikalų skonį, reikia visiško atsidavimo ir kantrybės. Nepritariame šiandieninės maisto pramonės ‘išradimams’ – įvairiems spartikliams, stiprikliams, dažikliams ir kitiems keistiems dalykams, kurių nerasi namų virtuvėje. Produktams naudojame natūralius prieskonius, žoleles, pipirus, česnakus – tai, ką visada dėdavo mūsų senoliai, gamindami ir rūkydami mėsą kaime. Visas receptūras kuriame patys – maišome, bandome, skanaujame ir diskutuojame tam, kad kiekvienas produktas būtų išskirtinis ir mėgiamas.