Mūsų receptas - UAB 'Dora'

Dažnai mūsų klausia – kaip mums pavyksta sukurti toko nuostabaus skonio rūkytą mėsą, dešrą ir kumpius? Atsakymas paprastas – mes tiesiog darome viską lėčiau nei kiti ir kruopščiai sekame šiuos žingsnius:

PASIRINKIMAS
Visų pirma geras skonis priklauso nuo mėsos kokybės. Ji turi būti švariai užauginta, šviežia ir gera. Mes ilgai ir kruopščiai ieškojome, o mūsų paieškų rezultatas – partneriai, kurie pastoviai mums tiekia aukščiausios kokybės mėsą.

SŪDYMAS
Kiekvienas mėsos gabalėlis yra kruopščiai sūdomas druska. Nenaudojame jokių keistų technologijų, kurios dirbtinai paspartina šį procesą, todėl mūsų mėsytė sūdosi lėtai ir niekur neskubėdama, dažniausiai apie dešimt dienų.

PRIESKONIAVIMAS
Prieskoniams įsigerti reikia laiko, o vienintelė technologija, kurią mes naudojame – mėsos vartymas. Būtų lengviau, jeigu naudotumėme jau paruoštus prieskonius, tačiau pasirinkome sunkesnį kelią – žoleles, pipirus, česnakus ir kitus prieskonius maišome patys, todėl žinome ką valgome.

BRANDINIMAS/VYTINIMAS
Mėsa yra natūraliai brandinama ar vytinama, kad įgautų malonų skonį bei tekstūra. Nors šis etapas gali užtrukti ir iki kelių mėnesių, mes atsisakėme medžiagų, kurios greitina procesą. Nes darome kaip sau.

DAUG NAMINIO DŪMO
Rūkykloje sukabiname kumpius bei dešras, įkrauname alksninę malką ir užkuriame ugnį. Čia viskas paprasta, jokių įmantrių įrengimų, bet užtat daug kvapnaus naminio dūmo.

FINIŠAS
Perėję visus šiuos žingsnius, mes sukūrėme ir su jumis dalinamės savo produktais, kurtais su dideliu rūpesčiu ir meile. O koks Tavo vaidmuo? Viskas labai paprasta. Tiesiog niekur neskubėti ir mėgautis tikrais skoniais.

Mes turime ne tik šaltai ir karštai rūkytus, bet taip pat ir vytintos mėsos gaminius. Kruopščiai atrenkant aukščiausios kokybės mėsą ir naudojant tik grynuosius prieskonius, kuriame jautienos, kalakutienos ir kiaulienos užkandžius, kurie pasižymi ne tik išskirtiniais skonių deriniais, bet ir aukšta maistine bei energine verte. Kalakutiena su garstyčiomis ir medumi, jautiena su slyvomis ir čili pipirais ar marinuota vyne su vyšniomis – tai tik dalis skonių, kuriuos galime pasiūlyti mūsų mėsos gerbėjams.